>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Агент: донецький "Металург" вимагав у футболіста гроші

Відсутність однієї нирки не заважає Каньясу грати на хорошому рівні

Агент колумбійця Рохера Каньяса, з яким припинив співпрацю донецький "Металург", Михайло Лебедєв звинуватив український клуб в нечесній грі. Нагадаємо, в січні 2014 Рохер підписав з "Металургом" контракт, але вже в лютому донеччани припинили співробітництво з футболістом. Причина розриву контракту - здоров'я футболіста. У Каньяса немає однієї нирки. Лебедєв у інтерв'ю sports.kz дав інше трактування подій: 

"Каньяса щороку обстежують в провідних клініках Європи, Росії, Туреччини, ніде ніколи не виявляли чогось такого, що загрожувало б його здоров'ю і заважало б грати у футбол. Так, у 8 років він отримав сильний удар по нирках. Але це не заважає йому грати у футбол.

У листопаді 2013 року до нас звернулися з пропозицією переходу в донецький "Металург". Зі спортивним директором цього клубу Варданом Ісраеляном в Донецьку ми обговорили всі питання і всі терміни. Ми запропонували, щоб лікар "Металурга" прилетів до Ізраїлю та провів медогляд Каньяса. Донеччани відмовилися. Контракт підписали. Але 14 січня надіслали документ про розірвання контракту з гравцем за медичними показниками. З нами намагалися вести переговори про зниження суми контракту і т.д. При цьому Каньяс залишався на території донецького клубу, хоча, здавалося б, навіщо їм потрібен такий футболіст? "Хворий" Рохер взяв участь у контрольному поєдинку з "Арау", забив переможний м'яч і виглядав найкращим на полі.

Головний момент: за трансфер Рохера Каньяса в донецький клуб у нас просили певні відсотки для керівництва ФК "Металург". У футболіста відібрали паспорт, змушували відновити контракт. Коли приїхав я, почали тиснути і на мене. Ми провели дослідження ще в декількох клініках. Висновок: Рохер Каньяс може грати у футбол. Але коли ми відмовили "Металургу" у поновленні контракту з гравцем, довелося викуповувати у клубу його паспорт! Документ коштував 1450 євро, які переказали начальнику донецької команди Анатолію Сорокіну. Він при мені дзвонив спортивному директору "Металурга" Вардану Ісраеляну, той наказав не віддавати паспорт Рохера, поки ми не заплатимо готівкою. Нібито, це вартість проживання, харчування Каньяса, його тренування в донецькій команді. Такого я не бачив ніде - в жодному клубі, в жодній країні!

Звичайно, я лише зрадію, якщо ці кошти підуть на користь ФК "Металург" (Донецьк). Але навіщо вони при цьому поливають футболіста брудом?! Гравець здоровий, бере участь в матчах на такому рівні, до якого донецький клуб і не доріс. Краще б перейнялися правильним веденням справ у своєму клубі. І не намагалися поповнювати за рахунок трансферів свої особисті кишені".

Зауважимо, що Каньяс вже підписав контракт з "Астаною" (Казахстан).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram