>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Вільямс встановила рекорд за кількістю перемог за сезон

Перемога над Шарапововою у фіналі Підсумкового турніру року дозволила перевершити попереднє досягнення.

Вільямс встановила рекорд за кількістю перемог за сезон
Фото: EPA/UPG

Серена Вільямс встановила новий особистий рекорд за кількістю перемог за сезон. Перемога над Шараповою стала для американки 58-ю в сезоні-2012. Попередній рекорд встановлений Сереною 10 років тому, 2002-го, коли вона виграла 57 матчів за сезон, зазнавши при цьому 5 поразок. Цьогоріч на рахунку Серени 4 офіційні поразки, а ще перед двома матчами вона відмовилася від продовження боротьби (у такому разі поразку в реєстр не вносять).

Додамо, що в сезоні, який минає, Серена зіграла всього на 13 турнірах. І тим дивніше, що їй вдалося встановити новий особистий рекорд і за кількістю проведених матчів - 64 (попереднє досягнення - 62 зустрічі, і також 2002 року), повідомляє gotennis.ru. Щоправда, в загальний реєстр також увійшли чотири зустрічі в матчах Кубка Федерації. Плюс Олімпіада, яка не щороку відбувається.

Загалом Вільямс-молодша провела видатний сезон. Вона вибірково грала на турнірах, на початку сезону відчувала певні проблеми зі здоров'ям. При цьому Серена виграла всі сім фіналів, в яких брала участь. Серед її перемог значаться тріумфи на Вімблдоні, Олімпіаді, US Open і на Підсумковому турнірі.

Протягом року американка п'ять разів перемагала першу ракетку світу Вікторію Азаренко, двічі перемагала Шарапову і Радванську-старшу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram