>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Теніс втрачає перших ракеток

Тільки цього року від нас пішли троє...

Теніс втрачає перших ракеток
Когда проигравший любит победителя. Хуан Карлос Ферреро (справа) и Николас Альмагро
Фото: EPA/UPG

Екс-перша ракетка світу Хуан Карлос Ферреро завершив кар'єру на домашньому турнірі у Валенсії після поразки в стартовому раунді від співвітчизника Ніколаса Альмагро - 5:7, 3:6.

За свою професійну кар'єру 32-річний іспанський тенісист виграв 16 титулів в одиночному розряді. Свою головну перемогу в кар'єрі Ферреро здобув 2003 року на кортах Парижа, ставши чемпіоном "Ролан Гаррос".

Через кілька місяців після того тріумфу дійшов до фіналу US Open-2003, після чого став першою ракеткою світу. Звання найкращого тенісиста планети Хуан Карлос утримував протягом восьми тижнів, повідомляє "Евроспорт".

Цього сезону йому пощастило зіграти з двома лідерами світового рейтингу - Роджером Федерером і Новаком Джоковичем. При цьому у швейцарця Ферреро зміг навіть виграти сет. Хуан Карлос усе для себе вирішив у липні, після поразки в першому колі турніру в хорватському Умазі від 547 ракетки світу Мате Павича.

Після цього іспанець, 37-й у світовому рейтингу, але цілком без мотивації, просто припинив грати. Кар'єру Ферреро "зачохлив" в ранзі 161-ї ракетки світу.

Додамо, що цього року теніс утратив ще двох екс-перших ракеток світу. На US Open кар'єру завершили Енді Роддік і Кім Клійстерс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram