>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Сумах відкрили дитячий футбольний центр європейського рівня

У центрі навчаються 400 юних футболістів.

У Сумах відкрили дитячий футбольний центр європейського рівня
Фото: flickr.com

У Сумах відкрили дитячий футбольний центр "Барса", у якому будуть проходити професійну підготовку юні спортсмени-футболісти.

"Цей день увійде в історію Сумщини й усього українського футболу відкриттям нової сторінки в житті регіону, який зараз лідирує за темпами розвитку футболу в Україні. Я глибоко переконаний, що завдяки освіченості, таланту і самовідданій роботі тренерів-викладачів ми побачимо нових "зірок" на футбольних аренах України", - наголосив президент Професійної футбольної ліги України Мілетій Бальчос.

"Барса" - спортивний центр європейського зразка, який дозволить юним спортсменам реалізувати свій потенціал і почати професійну кар'єру в провідних клубах України та Європи - заявив ініціатор відкриття центру, голова обласної федерації футболу, губернатор Сумської області Юрій Чмир.

"Барса" вже має домовленості про співпрацю з відомими європейськими клубами, такими як "Барселона", "Брюгге," Челсі", ЦСКА, які жваво цікавляться молодими українськими футболістами. Ми хочемо не тільки дати молоді Сумщини повноцінну альтернативу "вулиці" і "шкідливим звичкам", а й допомогти реалізуватися в подальшому житті, домігшись усього власними силами і талантом", - зазначив Юрій Чмир.

Інфраструктура "Барси" відповідає найвищим стандартам і дозволяє проводити матчі Першої ліги. Працюють чотири поля зі штучним покриттям, трибуни на тисячу глядачів, професійне освітлення, комфортні роздягальні, спортзал, методичні кабінети, прес-центр і зона відпочинку. Не кожен український клуб і не всі дитячі академії футболу при клубах можуть похвалитися такими можливостями. Те, що створено в Сумах, круто навіть за європейськими мірками. При цьому жодних грошей батькам вихованців платити не потрібно: заклад має статус комунального, усі витрати на його утримання, згідно з прийнятим рішенням депутатського корпусу, взяв на себе обласний бюджет - зазначає директор ФЦ "Барса" Анатолій Твердоус.

На сьогодні в центрі навчаються 400 юних футболістів. У планах Федерації футболу та регіональної влади - до 2014 року створити філії "Барси" в районних центрах і залучити п'ять тисяч вихованців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram