>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ліга Європи. "Металіст" - "Рапід". Напередодні

В гості до харківського "Металіста" завітає віце-чемпіон Австрії - віденський "Рапід".

Ліга Європи. "Металіст" - "Рапід". Напередодні
Фото: Дмитрий Неймырок / most-kharkov.info

В останні роки команда Маркевича регулярно перетинається з представниками австрійської Бундесліги. Перший досвід три роки тому був не найвдалішим - "Металіст" за сумою двох матчів поступився в раунді плей-офф Ліги Європи "Штурму" (1:2), але в минулому сезоні харків'яни сповна відігралися. Спочатку "Металіст" обіграв "Аустрію" в групі, а потім в 1/16 фіналу було розгромлено "Зальцбург" з загальним рахунком 8:1.

Водночас "Рапід" регулярно грав проти київського "Динамо" 80-90-х років минулого століття. Прикметно, що "біло-зелені" три останні матчі у кіеян виграли (остання зустріч датована 1996 роком і відбулася в рамках кваліфікації Ліги Чемпіонів).

Віденський клуб традиційно грає в 4-2-3-1. Навряд чи Петер Шеттель буде відходити від своєї концепції і в Харкові. За винятком давно травмованого Драцана, втрат у складі "Рапіда" немає. У захисті зіграють досвідчений Катцер, який перемагав "Металіст" з "Штурмом" Зоннляйтнер, бразильський новачок Жерсон і номінальний півзахисник Триммер.

В опорній зоні діють Ілдиз і Куловець, хоча останнього в грі чемпіонату підміняє Хайккінен. Найнебезпечніший гравець "Рапіда" - німець Штеффен Хоффман, який у сезоні 2008/09 віддав за сезон під 30 результативних передач. Ось за ним футболістам "Металіста" потрібно пильнувати. На флангах бігають молоді Бургшталлер і Алар, а на вістрі - американець Терренс Бойд, який подає надії.

Головна проблема у Мирона Маркевича - мотивація. Добре, якщо його футболісти забудуть, що в неділю їм належить зіграти матч проти "Шахтаря". А якщо ні? Багато хто може і поберегтися перед битвою з чемпіоном.

Орієнтовні склади:

"Металіст": Горяїнов - Вільягра, Папа Гуйє, Торсігльєрі, Фініньо - Едмар, Соса, Хав'єр, Тайсон, Вілліан - Крістальдо.

"Рапід": Кенігсхофер - Катцер, Жерсон, Зоннляйтнер, Триммер - Ілдиз, Куловець, Хофманн, Бургшталлер, Алар - Бойд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram