>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Дзанетті - кіборг, його треба клонувати, - наставник "Інтера"

Сьогодні капітан "нерадзуррі" Хав'єр Дзанетті проведе 800-й матч за міланський клуб.

Дзанетті - кіборг, його треба клонувати, - наставник "Інтера"
Хавьер Дзанетти
Фото: EPA/UPG

Головний тренер "Інтера" Андреа Страмаччоні перед матчем Ліги Європи з "Васлуєм" розхвалив капітана команди Хав'єра Дзанетті, який на 3 роки старше за свого наставника.

"Просто розумом цього не збагнути! Сумніваюся, що я за все своє життя навіть бачив 800 матчів!, - вигукує наставник "Інтера". - Треба знайти спосіб клонувати нашого капітана. Він не людина, а просто кіборг якийся".

Сімнадцять років тому юний аргентинець перейшов в "Інтер" з "Банфілда". Відтоді Дзанетті побив клубні рекорди за загальною кількістю проведених зустрічей і за кількістю матчів у Серії А, виграв чимало нагород на внутрішній і міжнародній аренах, включаючи Лігу чемпіонів 2010 року. Проте 39-річний Дзанетті зберіг смак до футболу і нових звершень.

"Я шалено радий, що досяг цієї межі, - сказав захисник. - Чесно кажучи, коли я тільки дебютував за "Інтер", навіть подумати не міг, що це лише перший з восьми сотень матчів. Дуже пишаюся собою, особливо тому, що беру цю висоту разом з нашою великою родиною".

"Пам'ятаю свій перший матч за "Інтер". Напередодні всю ніч не спав. Просто зіграти на "Сан-Сіро" вже було межею моїх мрій, - продовжив Дзанетті. - Кращим з моїх 799 матчів став фінал Ліги чемпіонів 2010 року. Ми взяли висоту, до якої йшли довгі роки. Незабутня перемога".

Тріумф Дзанетті не дає "Інтеру" привід розслабитися напередодні зустрічі з "Васлуєм". Міланців має насторожити вже одне те, що минулого раунду вони насилу обіграли "Хайдук" із загальним рахунком 3:2.

"Думаю, "Васлуй" був найсильнішою серед несіяних команд, які могли нам випасти, - зазначив Страмаччоні в інтерв'ю офіційному сайту УЄФА. - Враховуючи силу румунців, вони цілком могли б грати в раунді плей-офф Ліги чемпіонів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram