>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гравця "Севастополя" дискваліфікували за спортивний цинізм

Футболіст-волейболіст на місяць поза грою.

Нагадаємо, в матчі 33 туру "Севастополь" - "Металург" (З) Сергій Кузнєцов забив гол у ворота гостей, але зробив це рукою. У підсумку господарі виграли 2:1. Результат матчу, природно, ніхто не скасовував, "Севастополь" у підсумку однаково не вийшов у Прем'єр-лігу, але про той випадок не забули...

Контрольно-дисциплінарний комітет (КДК) ФФУ звернувся до Комітету арбітрів (КА) ФФУ з проханням оцінити ситуацію. І в КА повважали, що удар по м'ячу високо піднятою рукою завдано умисно.

"На думку КА, поведінка Кузнєцова є порушенням принципу спортивної чесності, якого має дотримуватися кожен гравець під час матчу. Навмисне забити м'яч рукою, а потім святкувати цей гол, немов його забито за правилами, - це очевидний прояв спортивної нечесності, тому КДК ФФУ такі дії слід відповідно покарати. Такий вчинок можна поставити в одну лаву з виявом агресії чи демонстративною симуляцією, яких не зауважили офіційні особи", - повважали в Комітеті арбітрів.

І КДК, додавши сюди пункт про поведінку під час післяматчевого інтерв'ю, вирішив, що поведінка Кузнєцова суперечить принципам моральності й етичності та скерована на підтримку помилкового рішення офіційної особи матчу (тут - арбітра зустрічі Швецова).

У підсумку КДК дискваліфікував форварда "Севастополя" на місяць, плюс п'ять місяців - умовно, повідомляє ua-football.

Найцікавіше, що гравець "Чорноморця" Лео Матос, який минулого сезону також забив рукою, а потім не зізнавався в цьому, жодного покарання не зазнав. Окрім громадського осуду, звісно...

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram