>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ісинбаєва: у Лондоні буду змагатися тільки з собою

Знаменита стрибунка з жердиною не бачить конкурентів на Олімпіаді в Лондоні.

Ісинбаєва: у Лондоні буду змагатися тільки з собою
Фото: newssportblog.ru

У березні поточного року 30-річна спортсменка вкотре оновила світовий рекорд для змагань в приміщеннях, подолавши в Стамбулі планку висотою 5,01 метра. У літньому сезоні нинішнього року Ісинбаєва в турнірах ще не виступала. Перед Олімпійськими іграми в Лондоні російська легкоатлетка збирається взяти участь тільки в двох змаганнях - в Руані (10 липня) і Монте-Карло (20 липня).

"Якщо мені вдасться зберегти свою форму і уникнути травм, в Лондоні у мене не буде ніяких суперниць, крім мене самої", - заявила Ісинбаєва, слова якої наводить AFP.

"Цієї зими мені вдався чудовий виступ: я виграла всі п'ять турнірів, в яких брала участь, і встановила новий світовий рекорд в приміщенні, - продовжила вона. - Думаю, це показує, що ми з тренером обрали правильний напрямок, і я щаслива, що наша співпраця приносить плоди".

2011 року Ісинбаєва відновила співпрацю з тренером Євгеном Трофімовим, у якого тренувалася до 2005 року, коли почала працювати з Віталієм Петровим. "Я зробила помилку, припинивши співпрацю з Євгеном. На щастя, я її виправила, і це стало найкращим рішенням у моєму житті, враховуючи, що він є моїм тренером, моїм другом і, можливо, навіть другим батьком", - сказала Ісинбаєва.

Володарка 28 світових рекордів зізналася, що на майбутніх Іграх буде прагнути до нових звершень.

"Зараз я не просто долаю планку, але перелітаю через неї. Сподіваюся, що зможу стрибнути дійсно високо, - заявила переможниця Олімпійських ігор 2004 і 2008 років. - Зараз я задоволена всім, що я роблю, і отримую задоволення від кожної хвилини, яку я проводжу на тренуваннях і змаганнях".

Ісинбаєва підтвердила, що її рішення завершити спортивну кар'єру після чемпіонату світу-2013 в Москві, є остаточним. "Зараз кожне змагання - величезний шанс для мене, але тренуватися щодня стає дедалі складніше", - додала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram