>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Нива" (В) припинила існування

Клуб, який брав участь у єврокубках, обігрував "Динамо" і "Шахтар", не знайшов грошей на участь ні в першій, ні в другій лігах.

"Нива" (В) припинила існування
Фото: fcniva.vn.ua

Сьогодні вранці стало відомо, що "Нива" (Вінниця) не зможе продовжити участь у змаганнях серед команд першої ліги. Існувала ймовірність, що клуб збережуть принаймні для другої ліги, але знайти джерело фінансування не вдалося, і трохи більше ніж за тиждень до старту чемпіонату клуб відмовився від участі в турнірі. Його місце в першій лізі, за спортивним принципом, перейшло до "Авангарду" (Краматорськ), повідомляє ua-football.

Додамо, що "Авангард" в матчі плей-оф за право грати у першій лізі програв "Миколаєву", але другий за силою дивізіон нікуди від нього не подівся.

А "Нива", яка в сезоні 95/96 завдяки майстерності свого голкіпера Володимира Циткіна пробилася у фінал Кубка України (де поступилася "Динамо"), а в наступному сезоні брала участь у Кубку Кубків і знову відзначилася в Кубку України, помстившись киянам за поразку, вже вдруге припиняє існування як професійний клуб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram