>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Хюбшман: "Сподіваюся, Україна пройде далі, і десь ми зустрінемося"

Півзахисник "Шахтаря" - про збірну Чехії, України та їх шанси на Євро-2012.

Хюбшман: "Сподіваюся, Україна пройде далі, і десь ми зустрінемося"
Фото: shakhtar.com

- Томаше, почнемо з вітань! У Донецьку, будь певен, за тебе і твою збірну вболівали всі!

- Спасибі велике! Мені дуже приємно.

- Нещодавно в інтерв'ю ти сказав, що після поразки від збірної Росії у вас не було жодної паніки. Але, зізнайся, на вихід із групи з першого місця заледве чи розраховували?

- Ну, це футбол. Так, напевно, більшість думали, що фаворитом групи стане Росія, а ми будемо намагатися вийти з групи другими. Але сталося, як сталося.

- Груповий етап позаду, можеш тепер об'єктивно сказати, це був складний склад, чи задоволені ви своєю грою на цій стадії?

- Грою задоволені, але тільки не результатом першого туру. Однак після тієї гри команда зіграла як слід. Ми гідно показали себе з Грецією, забили два м'ячі, контролювали зустріч. Не дуже добре почали з поляками, суперник мав три або чотири дуже неприємні штрафні, але потім виправилися, реалізували гарну контратаку - і нам стало легше.

- На тебе вже чекають в Україні!

- Та я відразу сказав тренерам, що дуже хотілося б потрапити у півфінал до Донецька, а потім у фінал до Києва! У мене наразі нічого не змінилося! (Сміється.) Дуже радий, що у нас з'явилася можливість пройти далі і зіграти в Донецьку. Дай Боже, щоб так і сталося!

- Тобто пройти португальців - твоя персональна, додаткова амбіція?

- Звичайно! Дуже хочеться подивитися Донецьк на Євро.

- До речі, Кріштіану Роналду високо оцінює вас як суперника і каже, що з чехами грати буде дуже складно. Що скажеш про збірну Португалії?

- У Португалії дуже хороші футболісти, сильні індивідуально. Тому, звичайно, і нам буде важко з ними. Зараз потрібно уважно переглянути їхні ігри, проаналізувати сильні і слабкі сторони і знайти, через що ми зможемо їх пройти.

- А тим часом в Австрії "Шахтар" переживає за тебе всією командою.

- Так, я і на сайті про це читав і відразу після гри знав - мені про це розповів наш лікар. Я теж за українцями стежу.

– Томаше, скажи щось обнадійливе для гравців і вболівальників збірної України, адже нас сьогодні очікує вирішальний поєдинок із сильним суперником.

- Шанси мають усі команди. Найкраще це довели греки, які почали з нічиєї з Польщею, другу гру програли нам, а у вирішальній несподівано перемогли росіян і вийшли з групи! Це показник для всіх вболівальників, які не вірять у команду. У футболі можливо все, і я не думаю, що Україні не до снаги обіграти Англію. Звичайно, буде важко, англійцям досить і м'яча, але, з іншого боку, легко ніде і ні з ким не буває. Уболіватиму за вас і сподіваюся, що хлопці вийдуть із групи, а далі ми десь зустрінемося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram