ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві затримали поліцейського за підозрою в незаконному збуті зброї

Співробітник столичної поліції і ще один чоловік входили до складу угруповання, що займалося незаконним продажем зброї.

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Генпрокуратури блокували в Києві потужний канал незаконного обігу вогнепальної зброї. Про це повідомляє прес-служба відомства.

СБУ затримала організаторів каналу збуту зброї
Фото: ssu.gov.ua
СБУ затримала організаторів каналу збуту зброї

Оперативники спецслужби встановили, що учасники організованого угруповання, до складу якого входив діючий співробітник Подільського управління ГУ Нацполіції в м. Києві, спеціалізувалися на виготовленні, переобладнанні та збуті вогнепальної зброї і боєприпасів, у тому числі представникам кримінальних кіл. Для виготовлення зброї зловмисники використовували іноземні деталі, в тому числі виготовлені в РФ.

Співробітники СБ України задокументували низку фактів незаконного збуту вогнепальної зброї учасниками угруповання.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисників правоохоронці вилучили близько 20 одиниць вогнепальної зброї, в тому числі іноземного виробництва, і 2500 патронів різного калібру.

Двом затриманим організаторам оголошено про підозру за ч. 1. ст. 263 Кримінального кодексу та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Триває досудове слідство, яке встановлює інших осіб, причетних до протиправної діяльності, в тому числі представників правоохоронних органів.

Нагадаємо, раніше в грудні спецслужби Харківської області інсценували викрадення фермера, щоби спіймати організатора замовного вбивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram