ГоловнаСуспільствоПодії

Троє патрульних постраждали під час розгону дрифтерів у Рівному

Місцеві мешканці розбили вікна у двох машинах "автогонців".     

Троє патрульних постраждали під час розгону дрифтерів у Рівному
Фото: facebook.com/leontiyuk

Увечері 11 серпня співробітники патрульної поліції розігнали вечірку дрифтерів, які зібралися біля ТРЦ "Екватор" у Рівному. Як повідомляє прес-служба поліції, під час конфлікту постраждали двоє поліцейських, одного водія затримали, ще на одного склали адміністративний протокол.

Інцидент стався після того, як місцеві жителі вирішили вийти на протест проти гучних перегонів у нічний час.

Для недопущення конфлікту на парковання ТРЦ "Екватор" прибули близько 50 співробітників патрульної поліції. Власники торгового центру своєю чергою вирішили закрити стоянку.

До 22:30 біля ТРЦ зібралися близько 150 мешканців сусідніх будинків і майже 100 учасників перегонів.

Близько 23:00 25-річний житель села Городок Рівненського району на мікроавтобусі Renault Trafic по газону заїхав на територію стоянки і почав дрифтувати. Потім, виїжджаючи назад, він протаранив службовий автомобіль Toyota Prius і наїхав на поліцейського, якому не залишалося нічого іншого, крім як повиснути на капоті.

Через 30 метрів водія зупинили, витягли з машини і затримали.

  

Під час цих дій постраждали троє патрульних. "Один з поліцейських порізав руку, у одного забій ноги, у третього теж поріз руки через скло", - розповів Радіо Трек начальник рівненської патрульної поліції Сергій Мерчук.

Проти водія порушили справу за ч.2 ст.345 Кримінального кодексу (насильство стосовно співробітника поліції).

Паралельно з цим близько 100 осіб у балаклавах почали бити битами два автомобілі учасників дрифту: ВАЗ-2103 і ВАЗ-2106. 20-річний водій "шістки" із села Карпилівка, намагаючись залишити стоянку, теж зачепив поліцейську Toyota Prius, за що на нього склали адмінпротокол за ст.124 Кодексу про адмінправопорушення (порушення правил дорожнього руху).  

Фото: radiotrek.rv.ua

Фото: radiotrek.rv.ua

Також відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.342 Кримінального кодексу (опір співробітникові правоохоронного органу).

Після цього випадку поліція має намір боротися з такими перегонами.

"Хотілося б наголосити, що всі подальші дії дрифтерів будуть жорстко припинятися. Раніше ми їх не затримували, адже це не набувало такого масштабу і вседозволеності... Якби нас не було на місці події напередодні, то їх би самі жителі побили", - заявив Мерчук.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram