ГоловнаСуспільствоПодії

У маршрутки, яка розбилася на трасі біля Житомира, експертиза виявила несправність гальм

Власник автобуса з висновками експертизи не згоден.

У маршрутки, яка розбилася на трасі біля Житомира, експертиза виявила несправність гальм

Експертиза технічного стану маршрутки, яка розбилася 20 липня на трасі "Київ - Чоп" біля Житомира, встановила, що гальмівна система була у несправному стані.

Про це під час засідання в Корольовському районному суді Житомира заявив прокурор Сергій Глазунов, передає Громадське радіо.

"На сьогодні, згідно з проведеною експертизою технічного стану автомобіля, встановлено, що гальмівна система була у несправному стані. Тому у нас були всі підстави для повідомлення Луцику Петру Васильовичу про підозру за ст. 277 КК (Пошкодження шляхів сполучення і транспортних засобів)", - заявив прокурор.

Прокуратура повідомила, що автобус був переобладнаний. Звинувачення наполягало на арешті підозрюваного, щоб він не впливав на свідків і не міг підробити документи.

Власник автобуса Петро Луцик з висновками експертизи не погоджується. У ДТП він звинувачує водія, якому позичив маршрутку. Суд задовольнив клопотання адвоката і вибрав для Петра Луцика запобіжний захід у вигляді домашнього арешту терміном на два місяці.

Нагадаємо, що 20 липня унаслідок ДТП за участю маршрутки загинули 10 осіб і ще дев'ять отримали травми різного ступеня тяжкості. Автобус їхав з Києва у Рівне. Біля Житомира він врізався у вантажівку DAF з напівпричепом, яка їхала у попутному напрямку в крайній правій смузі. Водій маршрутки загинув разом з дев'ятьма пасажирами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram