ГоловнаСуспільствоПодії

ДСНС і медбригади МВС відпрацювали евакуацію постраждалих по повітрю

У навчаннях задіяли вертоліт Eurocopter EC145 і медичний літак Ан-26.

У понеділок, 25 червня, в Ніжині пройшли навчання підрозділів цивільного захисту ДСНС і фахівців медичних бригад МВС, на яких відпрацьовувалася евакуація постраждалих по повітрю. Про це повідомила прес-служба міністерства.

За легендою навчань, на трасі Київ - Глухів сталася дорожньо-транспортна пригода, під час якої постраждали 14 осіб. Двоє з них перебували у вкрай важкому стані.

З місця події важко травмованих евакуювали медичним вертольотом Eurocopter EC145 до аеродрому в Ніжині, а звідти - транспортували літаком Ан-26 у медичному варіанті в аеропорт "Київ" ім. Ігоря Сікорського.

Фахівці відпрацювали прийом-передачу потерпілого від бригади швидкої медичної допомоги медичною бригадою МВС і підготовку потерпілого до транспортування на борту вертольота.

"Ми відпрацьовуємо практичне тренування медичної евакуації. До нас прибули медичні працівники МВС у напрямку аеромедичної евакуації. Це не є початковим етапом, ми давно над цим працюємо. Але ми постійно вдосконалюємо систему, поліпшуємо знання і відпрацьовуємо взаємодію. Аеромедична евакуація - це складова загальної безпеки життєдіяльності всіх людей. Ми рятуємо громадян України не тільки на території нашої країни, а й за кордоном", - заявив командир авіаційного загону Іван Коробка, який брав участь у навчаннях.

Нагадаємо, Україна має намір закупити для МВС 55 французьких вертольотів виробництва Airbus Helicopters. У 2018 році МВС планує отримати перші чотири вертольоти для нової служби реагування міністерства. Загальна сума угоди становить 551 млн євро, з яких 475 млн євро залучають у вигляді кредиту під 4,25% річних від Державного казначейства Франції і консорціуму французьких банків.

МВС пояснило закупівлю вертольотів необхідністю оновлення авіапарку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram