ГоловнаСуспільствоВійна

СММ ОБСЄ виявила у бойовиків 18 гаубиць і 32 танки

Заборонене мінськими угодами озброєння розташоване біля лінії розмежування.

СММ ОБСЄ виявила у бойовиків 18 гаубиць і 32 танки
Фото: EPA/UPG

Незважаючи на перешкоди з боку окупаційної адміністрації Росії, СММ ОБСЄ продовжує виявляти на зайнятій бойовиками території значну кількість озброєння, забороненого мінськими угодами. Про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил.

За результатами моніторингу СММ ОБСЄ підтверджено розташування 18 гаубиць різного калібру на південний захід від міста Луганська (район населеного пункту Бугаївка). У цьому ж районі, поблизу населеного пункту Шимшинівка спостерігачі Місії задокументували розміщення 32 танків різної модифікації.

У СММ ОБСЄ підтвердили факти розташування військової техніки в житлових кварталах населених пунктів Новоласпа Донецької області і Первомайськ Луганської області. Тут вони виявили 3 броньовані машини (БТР і дві БМП), а також 5 одиниць броньованої техніки (МТЛБ).

В районах населених пунктів Антрацит та Алчевськ виявлено переміщення колони техніки бойовиків, не менш ніж 15 вантажівок, що рухалися з боку тимчасово неконтрольованого пункту пропуску "Довжанський" до кордону з Росією. Це звичайно свідчить про чергове поповнення арсеналу бойовиків.

У місії ОБСЄ відзначають заборону бойовиків на відвідування військових об'єктів, розташованих поблизу міста Донецька. Зокрема, категоричні відмови у здійсненні верифікаційних заходів місць розміщення відведеного озброєння. Ці відмови пояснюються нібито виконанням "наказів зверху".

Українська сторона СЦКК зазначає, що такі факти є черговим доказом незацікавленості ватажків окупаційної адміністрації Росії в об'єктивному моніторингу СММ ОБСЄ ситуації в районі проведення операції Об'єднаних сил, а також спробою приховати відсутність озброєння та військової техніки у місцях їх постійного зберігання відповідно з мінськими домовленостями.

Нагадаємо, за даними розвідки Міноборони, бойовики планують провести примусові антиукраїнські мітинги серед населення окупованих на сході територій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram