ГоловнаСуспільствоВійна

КПВВ "Майорськ" тимчасово зупинив роботу

Бойовики відмовилися пропускати людей "через проведення ремонтних робіт".

КПВВ "Майорськ" тимчасово зупинив роботу
КПП Майорск, который недавно был обстрелян боевиками
Фото: podrobnosti.ua

16 червня роботу КПВВ "Майорськ" в Донецькій області тимчасово призупинили. Про це повідомили в прес-центрі Держприкордонслужби України.

"16 червня всі КПВВ в районі операції Об'єднаних сил почали свою роботу в штатному режимі згідно з річним графіком роботи о 6:00. Однак вже о 6:25 прикордонники, які діють у складі ООС і здійснюють свою діяльність на КПВВ "Майорськ", отримали інформацію від осіб, які намагалися перетнути лінію зіткнення в напрямку тимчасово окупованих територій України, про те, що представники незаконних збройних формувань відмовили їм у пропуску з причин проведення ремонтних робіт", - повідомили в Держприкордонслужбі.

За даними прикордонників, представники ОРДЛО раніше не надавали інформації про припинення пропуску через моніторингову місію ОБСЄ або спільний центр координації та контролю за припиненням вогню.

"З метою безпеки громадян і недопущення провокацій з боку НВФ, рішенням Об'єднаного командного пункту ООС роботу КПВВ "Майорськ" тимчасово призупинили", - заявили в Держприкордонслужбі.

У відомстві відзначили також про можливі ускладнення при перетині лінії зіткнення з боку тимчасово окупованих територій Донецької області.

Тим часом в штабі ООС повідомили, що орієнтовний час відновлення роботи КПВВ "Майорськ" 18 червня.

"Інформуємо, що російсько-окупаційні війська припиняють з 16 червня роботу контрольного пункту в'їзду-виїзду (КПВВ) з боку Горлівки. У зв'язку з цим робота КПВВ "Майорськ" буде припинена", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, українські військові затримали в зоні ООС легкомоторний літак без документів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram