ГоловнаСуспільствоЖиття

Екс-командиру харківського "Беркута" знову не продовжили арешт

Запобіжний захід Шаповалову у вигляді утримання під вартою минув ще 18 травня.

Екс-командиру харківського "Беркута" знову не продовжили арешт
Фото: Катерина Серко

Екс-командиру харківського «Беркута» Віктору Шаповалову знову не продовжили запобіжний захід. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Віктора Шаповалова звинувачують у перевищенні влади і службових повноважень, які призвели до смерті трьох і тілесних ушкоджень різного ступеня складності ще 110 людей на Майдані 18 лютого 2014 року. У квітні 2016 року Шаповалов частково визнав свою провину і назвав прізвища «беркутівців», які отримували бойові патрони. Справу слухають у Подільському суді з березня 2016 року.

Після його госпіталізації 5 квітня суд тричі не зміг продовжити термін утримання під вартою - з лікарні не могли налагодити нормальний зв'язок, і Шаповалов навідріз відмовлявся брати участь у судовому процесі в режимі відеоконференції.

На попередньому засіданні - 4 червня - суддя Юрій Зубець вирішив відкласти слухання майже на місяць, залишивши Шаповалова без запобіжного заходу. Але через деякий час за наполяганням прокуратури вирішив усе-таки розглянути клопотання про утримання під вартою і призначив слухання на 14 червня.

Прокурор прикріпив до клопотання копію виписки з лікарні про те, що Шаповалова виписали зі стаціонару в понеділок, 11 червня.

Адвокат обвинуваченого повідомила, що після виписки він знову потрапив у лікарню із загостренням хронічного панкреатиту і перебуває на стаціонарі у військовому госпіталі. Вона наполягає, що Шаповалову потрібно продовжувати лікування і що він сам прийде до суду, коли одужає.

Прокурор Олександр Ковальчук попросив суд застосувати привід.

"Він навмисне ухиляється від судових засідань і зліг у госпіталь на платних засадах після того, як отримав повістку. 11 числа він виписався з лікарні в задовільному стані і понад добу самостійно пересувався по місту", - наполягає прокурор.

Суддя відмовив у приводі і постановив звернутися до шпиталю, щоб установити орієнтовний час лікування.

Запобіжний захід Шаповалу у вигляді утримання під вартою минув іще 18 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram