ГоловнаСуспільствоЖиття

Яворівський суд звільнив від покарання 69-річного торговця людьми

Постраждалі самі попросили "суворо не карати" сутенера.

Яворівський суд звільнив від покарання 69-річного торговця людьми
Фото: globalist.org.ua

Яворівський районний суд звільнив від покарання 69-річного жителя Стрия Володимира Тищенка, який улітку 2017 року вербував у сексуальне рабство в Німеччину жінок. Про це повідомляє Zaxid.net

Під час судового засідання Володимир Тищенко пояснив, що вербував дівчат у сексуальне рабство тому, що хотів заробити грошей. Він також попросив не ув'язнювати його, оскільки має хворе серце і похилий вік. Троє дівчат, які погодилися виїхати до Німеччини в сексуальне рабство і проходили у справі як потерпілі, на судове засідання не прийшли. Однак вони подали заяви, де повідомили, що не мають до Володимира Тищенка ніяких претензій і просять його суворо не карати.

З огляду на ці обставини Яворівський суд спочатку засудив Тищенка до 5-річного ув'язнення, а потім звільнив його від покарання, встановивши випробувальний термін 2 роки.

Як зазначено в оприлюдненому 21 травня вироку суду, Володимир Тищенко попередньо дізнався, що жінки перебувають у скрутному фінансовому становищі. Він запропонував їм заробіток у розмірі 50 євро на годину за надання сексуальних послуг у Німеччині. Завербованим жінкам Тищенко обіцяв доставити їх до Німеччини власним авто і забезпечити охорону під час надання клієнтам послуг.

У серпні Володимир Тищенко разом з двома дівчатами намагалися перетнути на його автомобілі кордон у пункті пропуску "Шегині". Там чоловіка затримали правоохоронці, повідомивши йому про підозру за ч. 2 ст. 149 КК України (торгівля людьми).

Нагадаємо, в листопаді 2017 року поліція затримала за підозрою в торгівлі людьми п'ятьох осіб, які впродовж 2016-2017 років переправляли малозабезпечених і самотніх мешканок Дніпропетровської та Запорізької областей у сексуальне рабство в Російську Федерацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram