ГоловнаСуспільствоЖиття

Під час оформлення субсидій будуть враховувати сімейний стан, а не прописку

У новій декларації потрібно вказувати дохід усіх членів сім'ї, включно з дітьми.

Під час оформлення субсидій будуть враховувати сімейний стан, а не прописку
Фото: gde.kg

Під час оформлення субсидій українцям потрібно буде декларувати доходи всіх членів сім'ї (членів подружжя та неповнолітніх дітей), навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами. Про це йдеться в роз'ясненні Мінсоцполітики, опублікованому на урядовому сайті teplo.gov.ua.

"Мінсоцполітики з 1 травня 2018 року змінює форму декларації про доходи. Тепер декларувати необхідно буде доходи всіх членів сім'ї (чоловіка, дружини і неповнолітніх дітей), навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами. При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховують", - сказано в роз'ясненні.

Читайте також: Субсидії: інструмент централізації в процесі децентралізації

В уряді таке нововведення пояснили тим, що існує чимало сімей, в яких чоловіка прописано за однією адресою, а дружину і дітей - за іншою. Чоловік працює, дружина перебуває в декретній відпустці або взагалі не працює. Такі сім'ї раніше отримували великі субсидії, хоча фактично чоловік щомісяця приносив дохід саме в цю сім'ю.

У той самий час на квартиру, де прописано людину, оформлювали субсидію, зважаючи на кількість не зареєстрованих осіб, а тих, які фактично проживають. Відповідно, доходів такої людини не бралися до уваги для призначення допомоги.

Нагадаємо, за даними Мінсоцполітики, в новому опалювальному сезоні субсидії можуть втратити близько 55 тисяч домогосподарств, де сім'ї проживають у квартирах площею більш ніж 120 кв.м або приватних будинках площею понад 200 кв.м.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram