ГоловнаСуспільствоПодії

Мешканців багатоповерхівки в Рівному евакуювали через п'яного дебошира-військового

Він посварився з дружиною і погрожував підірвати гранату.

Мешканців багатоповерхівки в Рівному евакуювали через п'яного дебошира-військового

У Рівному вранці 6 травня п'яний військовослужбовець у квартирі багатоповерхівки на вулиці Млинівській погрожував дружині підірвати гранату, через що довелося евакуювати всіх мешканців будинку. Про це повідомили у Нацполіції Рівненської області, передає УНІАН.

"Через сімейну сварку за допомогою до поліції звернулася 44-річна жителька Рівного. Вона сказала, що в руках чоловіка предмет, схожий на гранату. На місце події прибув екіпаж патрульної поліції. В квартирі інспектори виявили гранату", - йдеться у повідомленні.

40-річний дебошир втік з квартири. Патрульні розшукали його на вулиці біля будинку. Поліцейські з'ясували, що чоловік був у зоні АТО і продовжує нести військову службу. Після проведеної медичної експертизи було встановлено, що він перебував у стані алкогольного сп'яніння - алкотестер показав 1,38 проміле.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу та вибухотехніків. Крім того, працівники ДержНС негайно евакуювали мешканців багатоповерхівки.

"За результатами огляду фахівці-вибухотехніки встановили, що чоловік погрожував жінці гранатою Ф-1. Також під час огляду приміщення поліцейські виявили на балконі ще дві гранати РГН і РГД-5. Всі три боєприпаси були споряджені. Вибухотехніки розрядили гранати і привели їх у безпечний стан", - йдеться у повідомленні.

Також правоохоронці вилучили з квартири ножі, вогнегасник і патрон. Все вилучене слідчі скерують на експертизу в рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Нагадаємо, раніше невідомий кинув гранату в житловий будинок у Рівному.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram