ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти 56 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі за добу (оновлено)

Двох українських військових поранено.

Окупанти 56 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі за добу (оновлено)
Фото: mil.gov.ua / Оперативное командование "Север"

За минулу добу, 5 травня, російсько-окупаційні війська дев'ять разів відкривали вогонь із забороненого озброєння. Порівняно з попередніми днями, застосування противником артилерії і мінометів зменшилося. Про це повідомляє штаб Операції об'єднаних сил у Фейсбук.

Найінтенсивніші бойові дії тривали в районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Луганське, Авдіївка, Водяне, Широкине. На застосування противником мінометів, артилерії, танків Об'єднані сили давали адекватну відповідь.

Підрозділи Об'єднаних сил вели активну оборону, не дозволили окупантам інтенсивно застосовувати броньовану техніку.

Окремі підрозділи наших військ провели успішні рейдові дії. Під час рейду одного бойовика взяли у полон.

Під час бойових дій за минулу добу одного нашого військовослужбовця поранено. Станом на 7.00 ранку, поранення отримав ще один військовослужбовець.

За даними розвідки, за добу шість окупантів загинули, вісім поранені.

Оновлено. У Міноборони пізніше уточнили, що всього за вчорашню добу, 5 травня, окупанти 56 разів обстріляли позиції українських військових у Донецькій і Луганській областях, передає УНН.

"Ситуація на лінії зіткнення за минулу добу залишалася напруженою, але контрольованою підрозділами збройних сил. Інтенсивність ворожих вогневих провокацій не знижується, російсько-окупаційні війська продовжують активно обстрілювати наші оборонні позиції, зокрема, із застосуванням забороненої Мінськими домовленостями ствольної артилерії і танків. Загалом усі 56 ворожих обстрілів, які були зафіксовані на лінії зіткнення за минулу добу, визначені як прицільні", - сказав представник Міноборони.

З метою збереження життя і здоров'я особового складу, військовослужбовці Збройних Сил України 31 раз відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи виключно зброю, яка дозволена Мінськими домовленостями.

Нагадаємо, вчора КПВВ "Гнутове" закрили через обстріл протитанковими снарядами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram