ГоловнаСуспільствоПодії

У Слідкомі РФ уточнили число загиблих під час зіткнення маршрутки з електричкою в Криму

Госпіталізовано трьох постраждалих - громадян Росії та України. Ще четверо постраждалих лікуватимуться амбулаторно.

У Слідкомі РФ уточнили число загиблих під час зіткнення маршрутки з електричкою в Криму

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактом смерті п'ятьох чоловік і травмування ще семи внаслідок зіткнення маршрутного таксі й приміського поїзда на півночі Криму, повідомляє Інтерфакс.

Раніше повідомлялося про сім загиблих і принаймні 12 потерпілих.

Згідно з повідомленням, слідчі допитують свідків події, а також установлюють організатора пасажирських перевезень на мікроавтобусі.

Справу порушено за частиною 3 статті 238 КК РФ (надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки життя і здоров'я споживачів, що призвели через необережність до смерті двох і більше осіб), уточнила прес-служба головного слідчого управління Слідчого комітету РФ по республіці Крим. Санкція статті - примусові роботи на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до десяти років, говориться в Кримінальному кодексі.

Аварія сталася в першій половині дня неділі на нерегульованому залізничному переїзді неподалік Армянська, оснащеному звуковою та світловою сигналізацією. Маршрутка "Севастополь-Армянськ" виїхала на залізничні колії перед наближенням електрички "Керч-Армянськ". Приміський потяг не зійшов з рейок після зіткнення.

Маршрутне таксі, як стало відомо, належить приватній транспортній компанії "Браво-Люкс". Її представник прибув на місце ДТП.

За словами джерела агентства в оперативному штабі на місці НС, за попередніми даними, водій маршрутки "міг заснути за кермом або втратити контроль над дорогою через напад хвороби". Загинули п'ятеро людей, ще сім зазнали травм, зокрема - важких. Усі вони перебували в мікроавтобусі марки "Мерседес".

Як розповів представник міністерства охорони здоров'я Криму, медики оцінюють як стабільно важкий стан двох постраждалих у ДТП маршрутки та поїзда, ще один пребуває в стані середнього ступеня тяжкості.

"Госпіталізовано трьох постраждалих - громадян Росії та України. Вони перебувають у Красноперекопській центральній районній лікарні: двоє в реанімації у стабільно тяжкому стані, один - у травматології в стані середнього ступеня тяжкості", - повідомив співрозмовник агентства.

Він не зміг уточнити, де саме прописані громадяни України.

Ще четверо постраждалих зазнали в аварії легких травм, вони лікуватимуться амбулаторно.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram