ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителі Миколаївської області перекрили кілька доріг, вимагаючи їх ремонту

Активісти не мають наміру йти геть, поки не приїде Гройсман.

Жителі Миколаївської області перекрили кілька доріг, вимагаючи їх ремонту

Жителі села Возсіятське Єланецького району Миколаївської області заблокували автотрасу Н-14 "Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв".

Про це повідомила прес-служба Нацполіції.

Місцеві жителі вимагають відремонтувати покинуту ділянку траси, що проходить повз їхній населений пункт. Акція протесту почалася у вівторок, 26 березня - о 7:00 близько 100 людей перекрили автомобільний рух, крокуючи пішохідним переходом.

Станом на 12:00 27 березня акція триває. Охорону громадського порядку на місці здійснюють співробітники Єланецького відділення Нацполіції.

Крім того, в селищі Єланець близько 20 місцевих жителів з аналогічною вимогою перекрили рух на перехресті автодоріг Р-55 "Одеса-Вознесенськ-Новий Буг" і Т-1510 "Арбузинка-Єланець-Нова Одеса-Миколаїв".

Місцевий сайт "Новости-Н" опублікував звернення жителів одного із сіл з вимогами, які вони висувають:

"Вимога жителів с. Возсіятське Єланецького району щодо питання термінового ремонту траси Н-14 Миколаїв-Кропивницький. У зв'язку з ігноруванням вимоги жителів с. Возсіятське щодо приїзду 26.03.2018 р. на збори громадян у наше село губернатора області Савченко О.Ю. вимагаємо:

1) Приїзд на збори громадян прем'єр-міністра України Гройсмана В.Б. і керівника «Укравтодору» Новака С.Р.; 2) Термінового проведення капітального ремонту траси Н-14 Кропивницький-Миколаїв. Роботи почати не пізніше ніж з 01.05.2018 року; 3) Капітальний ремонт моста в с. Возсіятське; 4) Забезпечити початок робіт з капітального ремонту траси Н-14 від кордону з с. Возсіятське з боку Кіровограда, а не від кордону з Кіровоградською областю, як передбачено розпорядженням КМУ від 17.01.2018 року; 5) Заборона на проїзд великотоннажного транспорту і трасою Н-14 Кропивницький-Миколаїв, і всіма вулицями с. Возсіятське; 6) Терміново встановити знаки про заборону проїзду великотоннажного транспорту; 7) У разі невиконання вимог залишаємо за собою право на безстрокове перекриття доріг.

Нагадаємо, цього року Гройсман анонсував наймасштабніший ремонт доріг з 1991 року.

Раніше прем'єр-міністр також доручив перевірити стан уже відремонтованих доріг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram