ГоловнаСуспільствоПодії

Лікарням Одеської області продали технічний кисень під виглядом медичного

Збитки попередньо оцінюють на суму 6 млн гривень.

Лікарням Одеської області продали технічний кисень під виглядом медичного

Поліція Одеської області розслідує аферу, в рамках якої лікарням регіону продали технічний кисень замість медичного.

Як повідомляють на сайті Національної поліції України, постачальника кисню було обрано на тендері. При цьому правоохоронці підозрюють змову вже на цьому етапі, тому що умови конкурсу були прописані під конкретного постачальника. Він продавав у лікарні кисень, який не тільки не відповідав вимогам ДСТУ, а й мав завищену вартість. "Фактично, кисень, який повинен використовуватися в промислових цілях, потрапляв у медустанови. Технічний кисень замість медичного міг становити загрозу для здоров'я пацієнтів і призвести до трагічних наслідків", - стверджують поліцейські.

Збитки від цієї схеми оцінюють у 6 млн гривень.

14-15 березня оперативники управління захисту економіки в Одеській області та слідчого управління поліції провели санкціоновані обшуки на підприємстві, яке постачало кисень. Правоохоронці вилучили "чорну" бухгалтерію, 880 000 гривен, 1450 євро, більш ніж 1000 доларів, 62 000 російських рублів та інші матеріали, що мають значення для досудового розслідування.

Усі заходи щодо документування протиправної діяльності проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram