ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд у Криму виправдав дружину політв'язня, обвинувачену в непокорі судовому приставу

"Для російських судів у Криму це швидше виняток, ніж норма".

Суд у Криму виправдав дружину політв'язня, обвинувачену в непокорі судовому приставу
Фера Абдуллаева

"У вівторок, 6 лютого, підконтрольний Росії суддя Залізничного райсуду Сімферополя Галина Циганова винесла виправдальне рішення щодо справи Фери Абдуллаєвої, дружини політв'язня Узаїра Абдуллаєва, не знаходячи в її діях складу правопорушення.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

"Рішення суду приголомшило своєю несподіваною справедливістю. Дійсно, не було ніяких доказів, що я порушувала що-небудь", - прокоментувала вердикт Абдуллаєва.

Жінку звинувачували в "невиконанні законного розпорядження судового пристава щодо забезпечення встановленого порядку діяльності судів про припинення дій, що порушують встановлені в суді правила" (ч. 2 ст. 17.3 КоАП РФ).

Відповідно до адміністративного протоколу, 8 грудня минулого року, під час судових засідань щодо сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір", Абдуллаєва перебувала в коридорі Верховного суду Криму і "голосно кричала, чим порушувала встановлені в суді правила, і заважала проведенню судових засідань".

Як каже сама Абдуллаєва, вона стояла на сходовому майданчику і хотіла побачити, як проведуть коридором в зал судових засідань її чоловіка Узаїра Абдуллаєва, обвинуваченого в організації терористичного осередку. Один з приставів дозволив їй там перебувати, другий спробував прогнати і, коли жінка відмовилася йти, склав на неї протокол про адміністративне порушення.

Суддя Циганова, опитавши приставів та інших свідків, а також дослідивши матеріали справи, припинила адміністративну справу стосовно Абдуллаєвої за відсутністю складу правопорушення.

"Ми не розраховували на справедливе рішення, але, тим не менш, сьогодні це сталося. Для російських судів у Криму це швидше виняток, ніж норма. У катівнях продовжує залишатися чоловік Фери Узєїр Абдуллаєв. Стосовно нього ведеться політично мотивована кримінальна справа", - підсумувала юрист Ліля Гемеджі.

Нагадаємо, в жовтні минулого року в Криму було проведено обшуки в п'яти мусульманських сім'ях. За їх результатами було затримано п'ятьох кримських татар, яких звинувачують в участі забороненої в Росії організації "Хізб ут-Тахрір", серед яких - Узаїр Абдуллаєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram