ГоловнаСуспільствоЖиття

Аеропорт "Чернівці" хочуть назвати на честь Леоніда Каденюка

Минулого тижня зареєстрували петиція з пропозицією перейменувати вулицю Гагаріна на вулицю Каденюка.

Аеропорт "Чернівці" хочуть назвати на честь Леоніда Каденюка
Фото: molbuk.ua

Міжнародний аеропорт "Чернівці" хочуть назвати на честь першого космонавта України Леоніда Каденюка. Про це повідомив мер міста Олексій Каспрук, передає Молодий буковинець.

"Був на похороні Леоніда Каденюка. Спілкувався з близькими. За словами близьких, Леонід Костянтинович був би проти, щоби його іменем перейменовували вулицю будь-якого космонавта. Але увічнити його пам'ять потрібно. Виступаємо з ініціативою присвоїти ім'я Леоніда Каденюка міжнародному аеропорту "Чернівці", - сказав Каспрук.

Він додав, що для цього необхідна письмова згода сім'ї, трудового колективу аеропорту та проведення громадських слухань.

Видання повідомляє, що у Чернівцях минулого тижня зареєстрували петицію з пропозицією перейменувати вулицю Гагаріна на вулицю Каденюка.

Леонід Каденюк народився 28 січня 1951 року в селі Клішківці Хотинського району Чернівецької області в родині сільських вчителів. У 1995 році був відібраний у групу космонавтів Національного космічного агентства України. Пройшов підготовку до космічного польоту в NASA на американському космічному кораблі багаторазового використання як фахівець з корисного навантаження. У період з 19 листопада по 5 грудня 1997 року здійснив космічний політ на американському МТКК "Колумбія" місії STS-87.

31 січня Каденюк помер під час пробіжки в районі Царського села в Печерському районі Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram