ГоловнаСуспільствоПодії

У закинутому гаражі в центрі Маріуполя знайшли зброю, вкрадену в Нацгвардії в 2014 році

Власники гаража нею не користувалися тривалий час і не підозрювали про схованку.

Поліція Донецької області знайшла в гаражі в центрі Маріуполя зброю і боєприпаси, які були викрадені в Національної гвардії в 2014 році.

Фото: police.dn.ua

"З гаража в центрі міста співробітники карного розшуку Маріуполя вилучили протитанкові ракети, пістолети Макарова, патрони, вибухівку, а також екіпірування бойовиків з символікою незаконного бандформування "Російська православна армія". Встановлено, що зброю в 2014 році викрали з військової частини Нацгвардії",- повідомила поліція у вівторок, 19 вересня.

У схованці опинився ПТУР, два заряди від протитанкових гранатометів РПГ-7, дев'ять пістолетів Макарова, два пістолети Марголіна, кулеметні стрічки, понад тисячу патронів різного калібру. Частина знайденої зброї перебувала на озброєнні міліції, зберігалася у військовій частині 3057 і була викрадена бойовиками 9 травня 2014 року.

Фото: police.dn.ua

Також правоохоронці виявили облікові журнали видачі зброї учасникам бандформування, пропуски, видані "Службою безпеки ДНР" і автомобіль Hyundai, який викрали з салону в 2014 році під час масових заворушень в Маріуполі.

Власники гаража ним не користувалися тривалий час і не підозрювали про схованку.

Фото: police.dn.ua

За цим фактом порушено кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ч. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, 9 травня 2014 року біля 60 озброєних бойовиків захопили Маріупольське управління внутрішніх справ і відкрили стрілянину по правоохоронцях, які намагалися повернути будівлю під контроль. Під час протистояння будівля згоріла дотла. Частина сепаратистів загинула, більшість втекли.

Того ж дня горіла будівля Маріупольської міської ради. Сепаратисти також підпалили військову частину на проспекті Нахімова. Повідомлялося також про пожежу в міській прокуратурі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram