ГоловнаСуспільствоПодії

На коліях вокзалу в Житомирі знайшли два артилерійські снаряди

Їх виявили між розвідними рейками.

На коліях вокзалу в Житомирі знайшли два артилерійські снаряди
Фото: Управление патрульной полиции / zhitomir.info

Співробітники залізниці вранці 24 липня виявили на коліях вокзалу в Житомирі два снаряди часів Другої світової війни.

Про це пише місцеве видання Житомир.info.

"24 липня на спецлінію 102 надійшло повідомлення, що під залізничним дорожнім мостом неподалік від залізничного вокзалу в Житомирі виявлено боєприпаси. Працівник залізничного вокзалу під час огляду залізничного полотна зауважив два предмети, схожі на снаряди. Прибувши за вказаною адресою, патрульні під мостом між розвідними рейками виявили два снаряди часів Другої світової війни. Патрулі викликали вибухотехніків і забезпечили охорону місця події", - цитує видання прес-службу Управління патрульної поліції.

Представник Головного управління Національної поліції в Житомирській області Алла Ващенко повідомила, що через небезпечну знахідку на 35 хвилин перекривали рух поїздів.

"24 липня близько 8:30 надійшло повідомлення від чергового Житомирського залізничного вокзалу про те, що на відстані близько 300 метрів від приміщення вокзалу між рейками виявлено два снаряди. На місце події прибули фахівці вибухотехнічної служби, які вилучили зазначені предмети. За попередніми висновками, це артилерійські снаряди калібру 76 мм без маркування, зі слідами корозії, які були вилучені і знищені. У зв'язку з подіями з 8:45 до 9:20 було тимчасово обмежено рух залізничного транспорту. У цей час проводиться перевірка за цим фактом, попередня кваліфікація події - стаття 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами)", - розповіла Ващенко.

За інформацією управління патрульної поліції, снаряди вже знешкоджено на військовому полігоні шляхом підриву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram