ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє військових загинули, четверо поранені за добу на Донбасі

Бойовики 67 разів відкривали вогонь по підрозділах ЗСУ.

Двоє військових загинули, четверо поранені за добу на Донбасі
Фото: EPA/UPG

За минулу добу в результаті ворожих обстрілів на Донбасі загинули двоє військовослужбовців Збройних сил України, ще четверо отримали поранення і бойові травми.

Оперативна обстановка на фронті залишається складною, повідомляє штаб АТО. Бойовики 67 разів відкривали вогонь по підрозділах ЗСУ в неділю, в тому числі з артилерії.

На Приморському напрямку противник з артилерії калібру 122 мм бив по укріпленнях у районі Павлополя і Новогригорівки, а біля Гнутового використовував міномети калібру 120 мм. Там само, а також у районі Новомихайлівки та Красногорівки бойовики відкривали вогонь з 82-мм мінометів. Окрім того, поблизу Павлополя бандити застосовували протитанкові ракетні комплекси. Впродовж минулої доби бандформування неодноразово обстрілювали зі стрілецької зброї, гранатометів і озброєння БМП позиції українських захисників у районі Талаківки, Лебединського та Водяного.

На Донецькому напрямку обстріли майже не вщухають на підступах до Авдіївки. Зокрема, вчора найманці неодноразово здійснювали щільні обстріли з мінометів і менш потужного озброєння в південному передмісті цього населеного пункту і на північний схід, біля Кам'янки. Близько 18:00 бойовики били по укріпленнях сил АТО на цій ділянці з танків. Один із ворожих снарядів потрапив у частину міста, де проживають цивільні. На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав. Раніше окупанти обстріляли і вивели з ладу насосну станцію Південнодонбаського водогону, а також влучили з гранатомета в житловий будинок біля Зайцевого.

На цьому ж напрямку в районі Пісків і Верхньоторецького ворог стріляв із мінометів різних калібрів і піхотного озброєння. Поблизу Зайцевого бандити систематично відкривали вогонь з гранатометів різних модифікацій і озброєння БМП.

На Луганському напрямку під інтенсивним мінометним вогнем противника вчора знову опинилися позиції військових, розташовані в районі Кримського, Новотошківського і Катеринівки, де загарбники неодноразово обстрілювали військовослужбовців ЗС України з 120-мм мінометів. Орім того, біля Новотошківського бандформування вели вогонь з гаубиць калібру 152 мм. З артилерійських систем меншого калібру, а саме 82-мм мінометів, бойовики били поблизу Троїцького і Попасної. Там само, а також у районі Новозванівки і Новоолександрівки бандити вели вогонь із великокаліберних кулеметів і гранатометів.

Нагадаємо, 10 червня загинули четверо бійців, троє з них - у результаті прямого влучення міни. Ще четверо військових були поранені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram