ГоловнаСуспільствоВійна

Кучма: ні на рівні Мінська, ні на рівні голів МЗС мирні переговори не рухаються

Представник України виступив за зустріч лідерів "четвірки".

Кучма: ні на рівні Мінська, ні на рівні голів МЗС мирні переговори не рухаються
Фото: telegraf.com.ua

Представник України в тристоронній контактній групі, другий президент України Леонід Кучма заявив про необхідність зустрічі лідерів "Нормандської четвірки", тому що на нижчому рівні мирні переговори зайшли у глухий кут.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я взагалі вважаю, що сьогодні на 100% назріло питання, необхідна зустріч "Нормандської четвірки". Хочу підкреслити: ні на рівні мінського процесу, ні на рівні міністрів закордонних справ питання не рухаються, тому потрібно їм зібратися і сказати публічно, чого нам очікувати", - сказав Кучма журналістам у Дніпрі в понеділок.

"Я хочу, щоб вони зібралися, вийшли до людей, до преси і сказали, як вони бачать, як цей процес буде розвиватися", - додав Кучма.

Нагадаємо, попередня зустріч лідерів "Нормандської четвірки відбулася 20 жовтня 2016 року в Берліні.

Після цього були ще дві зустрічі голів МЗС - 29 листопада 2016 року в Мінську і 18 лютого 2017 року в Мюнхені. 24 березня 2017 року в Парижі відбулася зустріч представників дипломатичних відомств країн "Нормандської четвірки", на яку не приїхав представник Росії. Дипломати обговорили підготовку до зустрічі на рівні голів МЗС країн "нормандського формату", а також гуманітарні, політичні та безпекові питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram