ГоловнаСуспільствоЖиття

Лук'янівський СІЗО залагодив конфлікт з працівниками (оновлено)

Дві чергові зміни відмовилися заступати на службу.

Лук'янівський СІЗО залагодив конфлікт з працівниками (оновлено)
Фото: Сергей Нужненко

Співробітники Київського слідчого ізолятора (Лук'янівський СІЗО) оголосили страйк через невиплату заробітної плати.

Про це повідомив у Фейсбуці екс-голова Державної пенітенціарної служби Сергій Старенький.

"У Київському СІЗО проблема - чергові зміни №3 і №5 відмовляються вранці заступати на службу. Причина - низька виплачена заробітна плата. І тим прапорщикам уже байдуже. Обіцянками їх годують майже рік", - написав він.

Старенький також додав, що, за словами адвокатів, працівники СІЗО страйкують і вже другий день не пускають захисників до клієнтів.

Оновлення. У Мін'юсті агентству "Інтерфакс-Україна" заявили, що конфлікт зі співробітниками СІЗО залагоджено, вони повернулися на роботу.

Повідомляють, що в понеділок співробітники СІЗО отримали заробітну плату, яка виявилася нижчою, ніж минулого місяця, і у вівторок вранці, 21 березня, ініціювали спілкування з керівництвом із цього приводу.

"З 8:00 до 9:30 співробітники ізолятора спілкувалися з керівництвом, отримали об'єктивні пояснення причин ситуації", - розповіли в Мін'юсті.

У відомстві повідомили, що подальше нарахування зарплати співробітникам СІЗО повинно проходити в попередньому обсязі.

"Після спілкування з керівництвом співробітники ізолятора повернулися на робочі місця і зараз працюють у штатному режимі. На цей момент жодних конфліктів немає, усі працюють", - запевнили в Мін'юсті.

При цьому у відомстві не виключили, що за час спілкування співробітників з керівництвом СІЗО - протягом півтори години - могли бути деякі технічні труднощі і накладки в роботі ізолятора

Нагадаємо, 2015 року Мін'юст повідомив про плани закрити 19 пенітенціарних установ, у тому числі Лук'янівський СІЗО. Його планували винести за межі міста.

У грудні 2016 року Мін'юст заявив, що віддасть у приватні руки не тільки будівлю Лук'янівського СІЗО, а й Львівського. Натомість майбутні власники цих будинків повинні звести нові слідчі ізолятори.

У лютому Мін'юст призначив начальником Київського СІЗО Валерія Бунака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram