ГоловнаСуспільствоЖиття

Справу адвоката "майданівських" суддів проти LB.ua закрили

Суд задовольнив прохання Кравця про те, щоб його позов більше не розглядався.

Справу адвоката "майданівських" суддів проти LB.ua закрили
Ростислав Кравец
Фото: Сергей Нужненко

Шевченківський районний суд Києва задовольнив заяву адвоката Ростислава Кравця про залишення його позову проти сайту LB.ua і журналістки Вікторії Герасимчук без розгляду. Про це йдеться в рішенні суду, яке отримала редакція.

Отже, справу Кравця проти LB.ua закрили - за його ініціативою.

Нагадаємо, на початку минулого року адвокат Ростислав Кравець подав до суду на LB.ua з вимогою спростувати кілька фраз із тексту Вікторії Герасимчук "Такі судді потрібні самому", що стосуються поведінки Кравця під час засідання Вищої ради юстиції. На засіданні ВРЮ розглядалося питання звільнення суддів, які виносили рішення про арешт активістів під час Майдану. Серед них був суддя Володимир Бугіль, чиїм адвокатом є Кравець.

Підзахисний Кравця - суддя Володимир Бугіль - досі працює в Шевченківському районному суді. У грудні 2013 року він виніс рішення про арешт на два місяці двох активістів Майдану - Володимира Кадури та Андрія Дзіндзі. А також звинуватив адвоката одного з них - Віктора Смалія - у замаху на своє життя

Ростислав Кравець був адвокатом й інших суддів, які виносили рішення проти активістів Майдану. Зокрема. він був захисником судді Святошинського суду Алли Домарацької, яка 21 січня заарештувала трьох людей за участь у протестах на Грушевського - Сергія Загвоскіна, Дмитра Москальця і Данила Галицького. Ще один клієнт Кравця - суддя Святошинського суду Андрій Ключник - призначив 2 місяці арешту активісту Олександру Костуру, також за події на Грушевського.

Також Кравець був представником судді Дніпровського райсуду Владислави Макарчук, яка арештувала на 2 місяці активістів Василя Фесика і Олександра Бєлікова за події 18 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram