ГоловнаСуспільствоЖиття

Ялтинського вченого, який відмовився від паспорта РФ, викликали у ФСБ "для бесіди"

У серпні Гурія Корнільєва звільнили з Нікітського ботанічного саду.

Ялтинського вченого, який відмовився від паспорта РФ, викликали у ФСБ "для бесіди"
Гурий Корнильев
Фото: "Крымская правозащитная группа"

Ялтинського вченого, кандидата біологічних наук Гурія Корнільєва, який відмовився від отримання російського паспорта, викликають у ФСБ "для бесіди".

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група" у Фейсбуці.

"У понеділок, 27 лютого о 10 год. у мене незвичайний захід: викликали у Прикордонне управління ФСБ в м. Сімферополі (вул. Федотова, 27) "відповісти на кілька запитань". Про причини не сказали і навіть відмовилися представитися ("не телефонна розмова")", - розповів Корнільєв.

У 2014 році Корнільєв відкрито висловив свою проукраїнську позицію і письмово повідомив колегам, вченим з Росії і країн Митного союзу, які повинні були приїхати в Крим на міжнародну конференцію, що в Криму відбувається відкрита військова інтервенція російських військ.

Кримчанин відмовився від отримання російського громадянства і отримав для проживання в Криму вид на проживання.

Після того, як на роботі дізналися, що у Корнільєва немає російського паспорта, йому кілька разів пропонували відкликати заяву про відмову від російського громадянства, і в серпні Корнільєва звільнили з Нікітського ботанічного саду.

Після цього кримчанину запропонували роботу на материковій Україні, але зараз він не може покинути півострів за сімейними обставинами - у Криму у Корнільєва проживає літня мати, яку він не може залишити.

Нагадаємо, 18 березня 2014 року Росія зробила всіх жителів Криму своїми громадянами. Щоб відмовитися від російського громадянства, потрібно було протягом місяця подати відповідну заяву. Ті ж, хто не подав, автоматично були визнані громадянами РФ.

Видані в Криму російські паспорти не визнаються країнами Заходу, зокрема, Євросоюзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram