ГоловнаСуспільствоЖиття

На українсько-угорському кордоні почав роботу контактний пункт "Захонь"

Пункт пропуску працює в тестовому режимі від початку року.

На українсько-угорському кордоні почав роботу контактний пункт "Захонь"
Фото: dpsu.gov.ua

Сьогодні, 25 січня, почав роботу контактний пункт "Захонь" на кордоні з Угорщиною.

Про це повідомляють на сайті Держприкордонслужби.

"Приємно разом дати старт роботі спільного контактного пункту. Це ще один важливий крок у реалізації домовленостей президента України і президентів країн «Вишеградської четвірки»", - заявив під час церемонії відкриття голова ДПСУ Віктор Назаренко.

Своєю чергою заступник начальника поліції, головний директор охорони правопорядку Угорщини Жолт Халмоша зазначив, що "відкритий спільний контактний пункт сприяє і прискорює роботу органів, які борються зі злочинністю, і забезпечує взаємодію та співпрацю правоохоронних органів двох країн протягом 24 годин".

Назаренко та Халмоша урочисто перерізали стрічку, давши таким чином старт роботі контактного пункту, і оглянули службові приміщення для роботи персоналу.

Фото: http://dpsu.gov.ua

"Контактні пункти - це дієвий елемент сучасної комунікації у сфері прикордонної безпеки. А головне - вони допомагають нам невідкладно вирішувати питання людей, які законно перетинають кордон", - підкреслив Назаренко.

Протяжність українсько-угорської ділянки кордону становить майже 140 км і припадає на межу Закарпатської області. При цьому прикордонний контроль здійснюють на семи пунктах пропуску. Усього 2016 року на них було оформлено 8,47 млн осіб і 2,42 млн транспортних засобів, що на 19% і 21% більше порівняно з попереднім роком.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року Угорщина виділила Україні 50 млн євро на розвиток прикордонної інфраструктури.

З 1 січня 2017 року контактний пункт "Захонь" почав роботу в тестовому режимі на угорській стороні кордону з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram