ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові продають дитячу гру з картою України без Криму

У самій друкарні запевняють, що це помилка дизайнера.

У Харкові продають дитячу гру з картою України без Криму
Фото: 057.ua

На прилавках харківських магазинів з'явилася дитяча розвивальна гра "Країни+Прапори+Столиці", на одній з карт якої Україна зображена без Криму, тоді як власницею півострова вказана Росія.

Про це повідомляє 057.ua.

Дитячу гру виробляє київське підприємство "Вундеркінд з пелюшок". Гра має розвивати у малюків від шести місяців зорову пам'ять, знання географії і країн.

"40 держав надруковані на картках абсолютно правильно разом зі своїми прапорами і столицями, а от з Україною і Росією виникли проблеми. Україна, надрукована на одній з карт, "позбулася" півострова Крим. Зі свого боку Російська Федерація "розжилася" новими територіями і зазначена як власниця півострова", - зазначає видання.

У самій друкарні запевняють, що це помилка і трапилося все через недогляд дизайнера карток, яка і запустила серію.

"Це помилка дизайнера, яка їх складала. У версії гри українською мовою таких помилок немає - там все вказано правильно. Помилка лише в "російськомовній" версії. Ми вже передруковуємо матеріал і готові надіслати поштою правильні картки", - відзначили у "Вундеркінд з пелюшок".

Варто відзначити, що на сайті підприємства вказаний тільки правильний український варіант карти. Російську версію подивитися не можна.

Раніше повідомлялося, що Харків відмовився змінювати назву проспекту Героїв Сталінграда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram