ГоловнаСуспільствоПодії

Активісти РПР закликали Раду доопрацювати законопроект про Вищу раду правосуддя

Під будівлею комітетів провели акцію-перформанс.

У середу, 7 грудня, півтора десятка активістів Реанімаційного пакету реформ і "Автомайдану" провели акцію біля будівлі комітетів Верховної Ради з вимогою врахувати вимоги громадянського суспільства під час підготовки законопроекту про Вищу раду правосуддя до другого читання.

Про це повідомив кореспондент LB.ua.

Учасники акції організували перфоманс, на якому показали, як судді-корупціонери, не дивлячись на погані характеристики від Громадської ради доброчесності, стають суддями довічно.

"Ми вимагаємо прийняти поправку, згідно з якою, якщо ВККСУ [Вища кваліфікаційна комісія суддів] буде давати позитивну характеристику кандидатові на суддю, який має негативну характеристику від ГРД [Громадської ради доброчесності], то Вищій раді правосуддя потрібно 16 голосів із 21, щоб цих кандидатів провести далі", - розповіла LB.ua Галина Чижик, координатор Громадської ради доброчесності.

РПР вважає, що в іншому разі досягнення судової реформи будуть нівельовані, а діяльність Вищої ради правосуддя зведено нанівець.

Законопроект про Вищу раду правосуддя №5180 необхідно прийняти для імплементації змін до Конституції в частині правосуддя і закону про судоустрій і статус суддів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram