ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 52 рази відкривали вогонь по силах АТО

Терористи використовували важке озброєння на всіх напрямках.

За добу бойовики 52 рази відкривали вогонь по силах АТО
Фото: EPA/UPG

За минулу добу бойовики 52 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 32 провокації. Укріплення ЗСУ поблизу Старогнатівки, Новотроїцького та Гнутового обстрілювали з кулеметів великого калібру, гранатометів і стрілецької зброї, а в Березовому - з гранатометів і озброєння БМП.

У районі Мар'їнки, Павлополя, Талаківки і Водяного бойовики вели вогонь з мінометів калібрів 82 мм і 120 мм, у Красногорівці, крім мінометів, стріляли з танка. По позиціях військових у Широкиному бойовики застосували кулемети, міномети обох калібрів, вогонь БМП, ствольну артилерію 122-го і 152-го калібрів.

На Луганському напрямку зафіксовано 12 порушень режиму припинення вогню. У районах Щастя, Жовтого та Новоолександрівки бойовики застосовували гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю, а в Станиці Луганській додали вогонь снайперів і міномети калібру 82 мм.

На Донецькому напрямку бойовики вісім разів обстріляли сили АТО. У Новотроїцькому - зі стрілецької зброї, у Зайцевому - з гранатометів різних систем і мінометів калібру 82 мм. У напрямку Троїцького били з мінометів калібру 120 мм, а в Авдіївці та Луганському - з танків, БМП, а також мінометів 82-го і 120-го калібрів.

Нагадаємо, за минулу добу втрат серед військовослужбовців не було, але під час обстрілів отримали поранення мирні жителі - в Мар'їнці і Красногорівці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram