ГоловнаСуспільствоЖиття

У дві третини українських будинків подали тепло

Є проблеми в Ніжині, Лисичанську та Рубіжному.

У дві третини українських будинків подали тепло
Фото: moygrad.kiev.ua

До теплопостачання вже підключено 70% об'єктів соціальної інфраструктури та житлового фонду, повідомляє МінЖКГ.

"В цілому по країні цей показник (підключення до теплопостачання) досягає 70% при стовідсотковій технічній готовності систем до опалювального сезону", - сказано у повідомленні.

Опалювальний сезон успішно розпочався у Волинській, Хмельницькій, Житомирській, Черкаській, Рівненській, Івано-Франківській, Сумській і Тернопільській областях, де станом на 15 жовтня підключення до теплопостачання об'єктів соціальної сфери та житлових будинків становить 90-100%.

"Розпочато опалювальний сезон і в Луганській області, але в Лисичанську та Рубіжному він повинен бути прискорений", - зазначив профільний віце-прем'єр Геннадій Зубко.

За його словами, у Ніжині (Чернігівська область) ще не укладені угоди на постачання тепла та не затверджено графік реструктуризації боргів перед "Нафтогазом", які досягають 28 млн гривень.

Нагадаємо, станом на 13 жовтня до теплопостачання було підключено 55% об'єктів соціального та житлового фонду. У цей день прем'єр Володимир Гройсман розпорядився протягом п'яти днів подати тепло у всі будинки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram