ГоловнаСуспільствоВійна

Наступне засідання контактної групи в Мінську заплановане на 26 жовтня

Сайдик закликав політично врегулювати питання про оплату за постачання води та електроенергії в ЛНР.

Наступне засідання контактної групи в Мінську заплановане на 26 жовтня
Фото: un.org

Тристороння контактна група щодо Донбасу вкотре зустрінеться у Мінську 26 жовтня.

Про це заявив журналістам спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдик, передає Інтерфакс-Україна.

"Наступна зустріч відбудеться 26 жовтня, на національне свято Австрії", - сказав він.

Сайдик повідомив, що під час зустрічі у Мінську в середу учасники обговорили, серед іншого, питання відновлення зруйнованої інфраструктури Донбасу. Спецпредставник ОБСЄ закликав до якнайшвидшого відновлення доступу до пішохідного мосту на пропускному пункті у Станиці Луганській.

"Наполегливо закликаю сторони надати необхідну підтримку зусиллям Червоного Хреста щодо відновленню мосту, як зазначено в "дорожній карті", представленій сьогодні у Мінську, а також надати представникам Червоного Хреста і залученим експертам всі необхідні умови для безпечного і безперешкодного доступу до територій, виконати роботи з розмінування, захистити і позначити заміновані ділянки, прилеглі до мосту", - сказав він.

Також він звернувся до зацікавлених сторін, щоб ті надали регулярні звіти про виконання ремонтних робіт на мості, які повинні бути завершені до середини грудня, для того, щоб забезпечити цивільному населенню безпечний перехід через міст в зимових умовах.

Також учасники Контактної групи обговорили питання погашення заборгованості за постачання води та електроенергії в ЛНР.

"Ключовим питанням стала оплата за воду та електроенергію, зокрема, в окремих районах Луганської області. Червоний Хрест погодився взяти на себе витрати для оплати заборгованості за два місяці. Мова йде про майже 700 тис. доларів, що дозволило відновити постачання електроенергії та води", - сказав він.

При цьому він відзначив необхідність ухвалення політичного рішення для врегулювання ситуації.

Як повідомлялося, Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) вирішив оплатити борги жителів ЛНР за електроенергію, щоб запобігти припиненню водопостачання для 600 тис. осіб на окупованій бойовиками частині Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram