ГоловнаСуспільствоВійна

Суд дозволив заочне розслідування проти двох заступників Шойгу

Булгакову і Панкову загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Суд дозволив заочне розслідування проти двох заступників Шойгу

Печерський районний суд Києва дав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування щодо заступників міністра оборони Росії - генерала армії Дмитра Булгакова і статс-секретаря Миколи Панкова.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

Булгакова і Панкова звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України.

"Встановлено, що вони в лютому-березні 2014 року, діючи за попередньою змовою групи осіб, які вчинили умисні дії з метою зміни меж території України, підбурювали українських військовослужбовців до вчинення державної зради і сприяли веденню агресивної війни проти України", - зазначають у Генпрокуратурі.

Підозрюваних оголошено в державний розшук. Суд дав дозвіл на їхнє затримання і доставку до суду для розгляду клопотання про застосування щодо них запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Після проведення слідчих дій обвинувальні акти щодо зазначених осіб передадуть у суд для проведення спеціального судового провадження (заочне засудження).

У ГПУ наголосили, що інкриміновані їм кримінальні правопорушення є особливо тяжкими злочинами проти засад національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, за вчинення яких передбачено покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, у вересні військова прокуратура почала процес заочного засудження екс-міністра оборони України Михайла Єжеля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram