ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 54 обстріли в суботу

Біля Мар'їнки військові вступили в бій з ДРГ

Штаб АТО нарахував 54 обстріли в суботу
Фото: Макс Левин

За минулу добу противник 54 рази відкривав вогонь по позиціях Збройних сил України на Донбасі. 26 обстрілів припали на Маріупольський напрямок, 23 - на Донецький і п'ять - на Луганський.

На Донецькому напрямку з мінометів калібру 120 та 82 міліметри ворог неодноразово відкривав вогонь по Авдіївці, Світлодарську, Новоселівці та Новоселівці Другій. Протитанкові гранатомети були застосовані у Пісках та по Шахті Бутівка, а великокаліберні кулемети біля Новгородського. У Зайцевому противник провокував українських армійців вогнем зі стрілецької зброї. На ділянці фронту Красногорівка - Зайцеве ворог застосував бойові машини піхоти, кулемети та міномети різного калібру.

На Маріупольському напрямку супротивник вів гранатометний вогонь в районі Лебединського та Павлополя. У Старогнатівці, Новотроїцькому, Березовому та Водяному російські окупанти використовували стрілецьку зброю. Захисникам Мар’їнки на початку минулої доби довелося відповісти на збройну провокацію ДРГ. По укріпленнях в районі Красногорівки та позиціях морських піхотинців у Широкиному у другій половині доби російські окупанти застосували мінометний вогонь та БМП. На цій ділянці фронту зафіксовано активність ворожого снайперу.

У Луганській області під гранатометний обстріл потрапили Новозванівка і Кримське. По позиціях у Попасній ворог переважно вів неприцільний вогонь.

Нагадаємо, в п'ятницю четверо українських військовослужбовців отримали поранення в зоні АТО, ще шестеро були поранені під час навчань на Донбасі через підрив гранати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram