ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні заборонили телеканал "Ностальгия"

Регулятор при цьому дозволив американський російськомовний канал "Настоящее время".

В Україні заборонили телеканал "Ностальгия"

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 28 липня заборонив транслювати в Україні російський телеканал "Ностальгия".

Як зазначає "Детектор Медіа", телеканал "Ностальгия" заборонили через надання глядачам платних послуг екстрасенсів і ворожок, а також через те, що стилістика каналу оформлена в радянській символіці - на логотипі каналу зображено серп і молот. Крім того, в ефірі програми "Прошедшее время" транслюються сюжети радянської телепрограми "Время" про досягнення СРСР на чолі з Компартією. Це підпадає під заборону згідно із законом про декомунізацію.

При цьому Нацрада дозволила транслювати американський російськомовний канал "Настоящее время" (Currnet Time). Це цілодобовий інформаційно-аналітичний російськомовний канал, спільний проект "Голосу Америки" і "Радіо Свобода", який фінансується урядом США.

Після нинішніх змін у список дозволених каналів входять 140 європейських телеканалів, 13 російських, 2 американські, 1 китайський, 1 ізраїльський, 1 білоруський і 1 азербайджанський.

Нагадаємо, останні зміни до переліку Нацрада внесла 7 липня, вилучивши з нього 9 російських телеканалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram