ГоловнаСуспільствоЖиття

У Донецькій області запрацювала одна колія залізничного перегону Микитівка-Майорськ

На територію, підконтрольну Україні, вирушили 43 вантажні вагони з вугіллям.

У Донецькій області після ремонту запрацювала одна колія на залізничному перегоні Микитівка-Майорськ.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На територію, підконтрольну Україні, вирушили 43 вантажні вагони з вугіллям.

"Колію... вдалося полагодити, і 27 липня вранці представники залізниці вирушили на перевірку виконаних ремонтно-відновлювальних робіт зі станції в Майорську в напрямку Микитівки. У зворотному напрямку теж вирушили працівники залізниці, які перебувають на території ОРДО. У центрі залізничного перегону вони зустрілися і констатували, що колія придатна до використання", - зазначив прес-офіцер української сторони СЦКК

Вадим Бакай.

Фото: Прес-центр АТО

Як зазначив перший заступник начальника дирекції Донецької філії "Укрзалізниці" Андрій Газізов, зараз відновлена одна залізнична колія, це лише 30% пропускної здатності перегону в нинішніх умовах.

"Проблема в тому, що ще необхідно відновити другу колію, тут повністю знищена контактна мережа і використовувати можна тільки локомотиви на дизельній тязі. Відновлення контактної мережі - дуже складний проект, що вимагає обліку багатьох факторів, і один з головних - це припинення ведення бойових дій у цьому районі", - пояснив Газізов.

Фото: Прес-центр АТО

У штабі АТО повідомили, що після проходження першого поїзда з вугіллям і повернення порожніх вагонів під навантаження минулої ночі в цьому районі були зафіксовані нові обстріли з боку бойовиків.

Фото: Прес-центр АТО

Нагадаємо, з 25 червня Україна відновила вантажні залізничні перевезення через лінію розмежування військового конфлікту на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram