ГоловнаСуспільствоЖиття

У Луганській області затримали екс-депутатку "парламенту ЛНР"

Жінка повернулася на контрольовану Україною територію і вже встигла оформити й отримати пенсію та соцвиплати.

У Луганській області затримали екс-депутатку "парламенту ЛНР"
Фото: Пресс-служба СБУ

Співробітники Служби безпеки затримали в Луганській області колишню депутатку так званої "народної ради ЛНР першого скликання", яка переїхала на підконтрольну Україні територію.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

Колишня активістка "антимайдану" повернулася на контрольовану Україною територію й уже встигла оформити і отримати українські пенсію та переселенські виплати.

Правоохоронці встановили, що мешканка Луганська увійшла до складу "народної ради ЛНР" відразу після її утворення, де активно займалася "законотворчою діяльністю".

Вона розповіла, що насправді "закони" готували фахівці з Росії, копіюючи російські аналоги з незначними корективами і вже в готовому вигляді тексти передавали "депутатам ЛНР". За її словами, не всі "народні обранці" розуміли їхній зміст, але одностайно голосували за ухвалення.

Жінка розповіла, що розчарувалася в ідеалах "луганської державності" і покинула окуповану територію області. Зараз вона активно співпрацює зі слідством.

Її повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України). Триває досудове розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram