ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС отримало гібридні позашляховики Mitsubishi Outlander для поліцейських

Автомобілі буде розподілено по всіх підрозділах Нацполіції.

МВС отримало гібридні позашляховики Mitsubishi Outlander для поліцейських
Фото: facebook.com/arsen.avakov

Міністерство внутрішніх справ сьогодні офіційно представило новий поліцейський автомобіль Mitsubishi Outlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric) версії 2016 року.

Про це повідомив голова МВС Арсен Аваков у Фейсбуці.

"Нагадаю - в рамках позабюджетної програми, в рахунок оплати квоти за Кіотським протоколом Нацполіція отримає, згідно з рішенням Кабміну - 651 (а, може, і більше за результатами публічної переговорної процедури) гібридний автомобіль з витратою два літри бензину на 100 км! Використання цих чудових сучасних автомобілів в експлуатації - дозволить заощадити на паливі 330 млн грн, окрім суттєвого скорочення обсягу вихлопних газів", - написав Аваков.

Запропонована модель доукомплектована рацією, відеореєстратором, проблисковими маячками та системами зарядки акумуляторів і затверджена експертами до постачання.

"Автомобілі буде розподілено по підрозділах Нацполіції на всій території України", - зазначив голова МВС.

Фото: facebook.com/arsen.avakov

Фото: facebook.com/arsen.avakov

Нагадаємо, в складі Нацполіції на нових машинах їздять патрульні поліцейські. Понад 1500 гібридних Toyota Prius Японія передала Україні в обмін на використання квоти за викидами парникових газів. Восени минулого року МВС закупило для патрульних 192 автомобіля Renault Dokker і 104 автомобіля Renault Duster.

Також патрульні отримали 100 автомобілів Hyundai Sonata, які раніше використовували як таксі в аеропорту "Бориспіль" (закрите Sky Taxi).

У липні Міжвідомча робоча група МВС і Мінприроди схвалила проект про заміну автотранспортного парку поліції автомобілями з гібридною силовою установкою на базі кросовера Mitsubishi Outlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram