ГоловнаСуспільствоЖиття

До будівництва Керченського мосту залучили російських студентів

Будівельникам обіцяють 150 рублів на годину і "культурну програму" у вихідні.

До будівництва Керченського мосту залучили російських студентів
Фото: mintrans.ru

Студенти шести будівельних ВНЗ Росії приступили до робіт зі спорудження моста через Керченську протоку і автодорожніх підходів до нього в окупованому Криму.

Про це повідомляють на офіційному сайті міністерства транспорту РФ.

"Сьогодні на березі Керченської протоки ми відкриваємо студентський сезон - третій, трудовий семестр, - розповів голова російського Мінтрансу. - І можна з упевненістю говорити, що не тільки будівельники з усіх точок нашої країни, а й студенти з наших транспортних вишів і не тільки університетів беруть активну участь у наймасштабнішому будівництві століття".

За даними відомства, в будівельних роботах будуть задіяні 87 студентів з університетів Москви, Санкт-Петербурга, Сочі, Тюмені та Іркутська.

"Це молоді люди, які мають відмінні результати в навчанні і які беруть активну участь у громадському житті своїх ВНЗ. У роботах безпосередньо на будмайданчику мосту в Крим працюватиме 67 студентів. Вони проживають у вахтовому селищі будівельників у районі Тамані. Ще 20 учасників будзагонів працюють на будівництві автомобільного підходу до мосту в Крим з боку Краснодарського краю", - наголошують у повідомленні.

На будівництві студенти пробудуть до 31 серпня. Працюватимуть п'ять днів на тиждень по вісім годин. Студентам пообіцяли безкоштовне проживання та триразове харчування, а також заробітну плату в розмірі 150 рублів за годину. Крім того, у вихідні для них буде організовано "культурно-освітню програму, що включає зустрічі з керівниками проекту будівництва мосту, тренінги та екскурсії".

Нагадаємо, запуск залізничної частини мостового переходу через Керченську протоку відклали на один рік, тобто на кінець 2019 року. Раніше російська експертиза зменшила вартість Керченського мосту на 680 млн рублів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram