ГоловнаСуспільствоЖиття

Понінківська фабрика відкинула звинувачення в причетності до забруднення річок на Житомирщині

"Ми постійно працюємо над поліпшенням екологічної ситуації".

Понінківська фабрика відкинула звинувачення в причетності до забруднення річок на Житомирщині
Фото: pkpf.com.ua

Понінківська картонно-паперова фабрика (Хмельницька область) відкидає звинувачення у забрудненні річок Хомора і Случ у Житомирській області, де в середині квітня стався мор риби і раків.

Гендиректор ПКБФ Сергій Коренєв в інтерв'ю РБК-Україна заявив, що на підприємстві постійно працюють над поліпшенням екологічної ситуації. "Роботою з поліпшення екологічного стану ми займаємося постійно. У спадок від радянської економіки нам дісталися найпотужніші очисні споруди, таких є лише одиниці в усьому регіоні", - сказав він.

"Ми знаємо, що в сусідній області введено режим НС, пов'язаний з масовою загибеллю риби. Але з упевненістю хочу заявити, що причиною цього є не робота нашої фабрики. На нашому підприємстві отримано дозвіл на викиди, встановлені гранично допустимі величини цих викидів, ми робимо щоквартальні аналізи, які всі в нормі", - додав Коренєв.

При цьому він вважає, що ситуацію зі звинуваченнями фабрики слід вирішувати в рамках закону, щоб "запобігти соціальному конфлікту, внесенню дестабілізації в роботу підприємства і життєдіяльність громади".

"Ми серйозно стурбовані тими екологічними подіями, які відбуваються в сусідньому районі, і готові до конструктивної співпраці", - заявив гендиректор ПКБФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram