ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 46 разів обстріляли позиції військових на Донбасі

Сепаратисти використовують 120-міліметрові міномети і ствольну артилерію

За добу бойовики 46 разів обстріляли позиції військових на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики 46 разів обстріляли позиції бійців антитерористичної операції на Донбасі, застосовуючи, в тому числі, заборонені Мінськими домовленостями міномети калібром 120мм і ствольну артилерію.

Про це повідомляє прес-центр АТО у фейсбуці.

Зі 120- і 82-міліметрових мінометів терористи вели вогонь в напрямку Авдіївки, Красногорівки, Новгородського і Невельського.

На Маріупольському напрямку, крім мінометів, противник знову застосував ствольну артилерію.

З боку Оленівки та Докучаєвська бойовики неодноразово обстрілювали опорні пункти військових у районі Березового і Новотроїцького.

У районі Мар'їнки у темний час доби бойовики 15 разів використовували снайперів, стріляли з озброєння БМП, стрілецької зброї, гранатометів і мінометів.

Також обстріли з забороненої зброї зафіксовано поблизу Славного, Тарамчука і Широкиного, а зі зброї малого калібру - в районах Станиці Луганської, Верхньоторецька, Трьохізбенки і Гранітного.

"З метою утримання зайнятих районів оборони, військовослужбовці Збройних сил 19 разів відкривали вогонь", - зазначили у штабі.

Нагадаємо, за минулу добу в результаті бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців не було, один боєць отримав поранення в Пісках у результаті обстрілу. Також один військовослужбовець загинув у Станиці Луганській: він підірвався на фугасі, рухаючись в автомобілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram