ГоловнаСуспільствоПодії

У Вінниці затримали трьох інспекторів поліції на хабарі в $5 тис. від іноземців

В автомобілі одного з офіцерів виявили тридцять грамів конопель, в будинку іншого - бойові патрони

У Вінниці затримали трьох інспекторів поліції на хабарі в $5 тис. від іноземців

У Вінниці співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою і внутрішньою безпекою поліції затримали на хабарі в п'ять тисяч доларів США трьох інспекторів міської поліції. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Офіцери провели несанкціонований обшук у квартирі, яку знімали двоє іноземців з Близького Сходу. Чоловіків, які планували інвестувати в ресторанний бізнес, поліцейські безпідставно звинуватили в зберіганні і вживанні наркотиків. Інспектори також забрали в іноземців документи і майже півтори тисячі доларів. Потім поліцейські через посередника повідомили іноземців, що не реєстрація фейкових кримінальних проваджень обійдеться в п'ять тисяч доларів США.

Співробітники спецслужби затримали посередника інспекторів під час передачі частини суми. Трьох вимагачів правоохоронці "взяли" в різних районах міста. Під час обшуків в автомобілі одного з них було виявлено тридцять грамів конопель, в будинку іншого - бойові патрони різного калібру.

Поліцейським повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 28 березня  правоохоронці затримали виконуючого обов'язки начальника Головного управління Національної поліції в Черкаській області Владислава Пустовара за підозрою в дачі хабара керівництву Нацполіції за успішне проходження переатестації. За даними поліції, Пустовар, а також заступник директора інституту післядипломної освіти Національної академії внутрішніх справ намагалися дати заступнику голови Нацполіції 2 тис. доларів хабара і талони на 400 літрів бензину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram