ГоловнаСуспільствоЖиття

Керівники України привітали християн західного обряду з Великоднем

Сьогодні віруючі відзначають Великдень за григоріанським календарем.

Керівники України привітали християн західного обряду з Великоднем
Фото: http://mungaz.net/

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк привітали християн західного обряду зі святом Воскресіння Христового.

"Шановні співвітчизники! Вітаю вас зі святом світлого Воскресіння Христового. У ці пасхальні дні ми об'єднуємося в щирій молитві за мир, злагоду і благополуччя на українській землі", - йдеться в привітанні Порошенка, оприлюдненого прес-службою голови держави у неділю.

Президент наголосив, що "сьогодні, під час великих випробувань, всім нам потрібні непохитна сила духу, стійкість переконань і милосердя".

"Вірю, що мудрість, терпіння, працьовитість і гордість нашого народу стануть запорукою гідного майбутнього України. Нехай у ваших серцях ніколи не згасає вогонь віри, надії і любові", - побажав Порошенко.

Прем'єр-міністр України у своєму привітанні зазначив, що віруючі відзначають це особливе торжество за різними традиціями і вкладають у нього все багатство культур і звичаїв.

"Але спільним для нас залишається перемога світла над темрявою, перемога добра над злом, яку завжди символізує Великдень. Щиро бажаю всім нам миру в цей день, процвітання нашого народу, щастя і благополуччя кожній українській сім'ї", - йдеться в привітанні, оприлюдненому на сайті уряду.

Нагадаємо, сьогодні християни західного обряду відзначають Великдень. Папа Римський Франциск у пасхальному посланні Urbi et orbi закликав до якнайшвидшого завершення війни в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram